Mutluluk Bakış Açınızda Gizli

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama hayatta mutlu eden şeyler ile mutsuz eden şeyler bence aynı!  Sonucunda bize hissettirdikleri, düşündürdükleri, yaşattıkları farklılık gösteriyor doğurduğu sonuçlar farklılaşıyor. Herkesi elbette ki aynı şeyler mutlu etmeyebilir fakat mutlaka çoğu ortaktır.

Peki neler bizi hem mutlu hemde mutsuz ediyor?
Öncelikle mutlu olmaya inancınız yoksa mutlu olma çabası yorar. İnanmadığınız yolda yürümek zordur. Ama mutsuzluk da bir sarmal gibi, bizi mutsuz eden tek bir şey hayatımızı kaplamıyor mu? Mutlu olmamıza sebep olacak basit nedenlerimize bir bakalım mı?

Nefes almak, gülümsemek, yemek yemek, kitap okumak, yürümek, güneşi temiz havayı denizin kokusunu hissetmek, tatile gitmek, müzik dinlemek, alışveriş yapmak, teşekkür etmek, hediye almak- hediye vermek, başarma duygusu, uzun zamandır vakit bulamadığınız bir aktiviyeyi yapmak, haftasonunun tadını çıkarmak, eski fotoğraf albümünüze bakmak, çocuğunuzun olması, iyi bir aileye sahip olmak, yüzmek, eğlenceli bir arkadaşınızın olması, şarkı söylemek, resim çizmek, yazmak, temizlik yapmak, canlı müzik- konser etkinliğine katılmak, yeni bir arkadaş edinmek, sürpriz yapılması, oyun oynamak, bir beceriye sahip olmak, sağlıklı olduğun için şükredebilmek, pozitif olabilmek, araba kullanmak, birine bir şey öğretmek, yeni bilgiler öğrenmek, hayal kurmak…

O kadar çok şey var ki mutlu olmamız için sayabileyeceğimiz… Yazımın başında hayatta mutlu eden şeyler ile mutsuz eden şeyler bence aynı demiştim; nasıl aynı olabilir ki diyor olabilirsiniz.
Bu noktada zıt kelimeleri düşünmenizi istiyorum. İyi olmasa kötü olur muydu? Zengin olmasa fakir olur muydu? Sıcak olmasa soğuk olur muydu? gibi..
Ne alakası var demeyin şimdi, durun anlatmaya devam ediyorum. Örneğin yukarda verdiğim örneklerden bir iki tanesini ele alalım; Çocuğunuzun olması sizin için mutluluk sebebi de olabilir bu durumu hayatınızın stresi gibi de görebilirsiniz. Şimdi diğer örnek için kendiniz herhangi bir eylemi seçin, psikolojinize göre mutlu ya da mutsuz hissetmek sizin elinizde değil mi bir düşünün isterseniz. Aynı durumdan zaman zaman şikayetçi olabilirken, zaman zaman aynı şey size mutluluk kaynağı olabilir. Ama unutmayın ki her duygu ve düşüncenin kaynağı siz olduğunuz gibi mutluluk da bakış açınızda gizli…

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir