Sıcaklarda Serinletici Çözüm

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte bunaltıcı sıcaklara, ferahlatıcı bir çözüm arayışına girilir.
Bu noktada beklentileri dondurmalar karşılayabilir. Dondurmayı evde hazırlamak bana ne katar derseniz;
lezzetli, sağlıklı, güvenilir olmasının yanında arzunuza göre tercih edeceğiniz malzemelerle hazırlamak sizi mutlu da edecektir. Hazırlık aşamasında, zamandan tasarruf sağlamak istiyorsanız dondurma yapımı makinesini kullanabilirsiniz. Ya da tamamen el yapımı bir tarifi de tercih edebilirsiniz.

Dondurma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Çeşitli aromalar ile karşımıza çıkan dondurmalar ilk tadımdan itibaren keyif alacağınız bir ferahlığı yaşamanızı sağlar. Sıcaklığın yükselişe geçtiği günlerde, tercih edilen sorbe dondurma bu tarifler arasında yer alır. Meyvelerin kendi suyuyla ve şekerle hazırlanan sorbe dondurma için vişne, çilek, limon gibi sulu besinleri tercih etmeniz işinizi kolaylaştırır. Bu gıdaların robot yardımıyla püre kıvamına getirilmesinin ardından saatte bir kez buzluktan çıkarılarak karıştırılması gerekir. 5 saatin sonunda karıştırma işlemini tamamlayarak bu güzel lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Her iş de olduğu gibi püf noktalar lezzetli bir tarife ulaşmanız için iş kolaylaştırıcıdır. Bu noktada önemli püf noktalardan biri, dondurmaya eşsiz aromayı veren meyvelerin kaynatılmadan tarife dâhil edilmesi tavsiye edilir. Kaynayan meyveler, bir süre sonra gerçek tadını kaybedeceği için dondurmaya beklediğiniz lezzeti vermeyecektir. Dondurma lezzetini etkileyen bir diğer unsur da şeker miktarıdır. Dondurma yapımında her ürünü istenilen kıvam ve tarife uygun biçimde eklemeniz tavsiye edilir. Yapım aşamasına ve püf noktalarına dikkat ettiğiniz sürece evinizde dondurma keyfini yaşamamanız için bir neden yok.

Pratik Bir Dondurma Tarifi!

  • 4 adet olgun muz
  • 3 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

  • Muzları orta büyüklükte dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine yerleştirin.
  • Vaktiniz varsa dondurucuda bir gece, o kadar vaktiniz yok ise de
    6 saat kadar donmaları için dondurucunuzda bekletin.
  • Donan muzları çıkardıktan sonra oda sıcaklığında 10 dakika bekletip ardından robotunuza ya da blender’ın içerisine donan muzları aktarın.
  • Muzlar, kremamsı bir kıvam alıncaya kadar işleme devam edin.
  • Bu kıvamı aldığında içerisine son olarak balı ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Dilerseniz bu şekilde kremamsı bir şekilde kaselere aktarabilir, üzerini muz parçacıklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Daha soğuk tüketmek isteyenler de karışımı bir kaba aktarıp ortalama 20 dk daha dondurucada bekletebilir.
  • Afiyet olsun 🙂




Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir