Karın Yağlarından Kurtulmak Artık Zor Değil

Karın Yağlarından Kurtulmak Zor Değil​

Karın bölgesindeki yağlanmalar pantolonunuzu giyerken sizi sıkabileceği gibi bikininizi giydiğinizde de özgüveninizi yerle bir etmeye yetebilir. Kilo verme yöntemleriyle incelebilir ve kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz, ancak normalden daha çok sabırlı olmanız gerekecek. Sağlıklı şekilde kilo verme yöntemi olarak kaç kilo olduğunuzun önemi olmaksızın haftada en fazla 2 kilo vermek ideal olandır. Ve bu giden kiloların karın bölgenizden olacağının da garantisi yoktur. Hızlıca kilo vermeye çalışmak genelde vücut düzeninizi bozar, kas kaybına neden olur ve sağlığınıza da büyük ölçüde zarar verir. Güvenli bir şekilde kilo vermek için sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirirseniz ve basit egzersizleri içeren uzun vadeli bir program oluşturursanız bölgesel zayıflama imkânınız olacaktır.

Karın Bölgesindeki Yağlar İki Ayrı Yağ Tipinden Oluşur

İç organlarımızı sarmalayıp koruyan, bel bölgenizde bulunan ve hastalık riskinizin yükselmesini sağlayan yağlar viseral yani karın içi yağdır. Viseral yağ vücudumuzun daha çok stres hormonu üretmesine, sitokin olarak bilinen iltihabı arttıran ve insülin üretiminizin olumsuz şekilde etkilenmesine neden olan bileşenleri arttırır. Bu da şu demek; fazla kilolu, kalp hastası, tip 2 diyabet ve kanser olma riski taşırsınız.
Karnınızda yumuşak, sıkıştırılabilen yağ subkütan yani deri altı yağdır. Sağlık sorunu yaşatma riski düşüktür. Sadece giysilerinizi taşırken kötü bir görüntüye sebebiyet verir ve kilo vermeye başladığınızda ilk olarak karın içi yağlar verilir. Deri altı yağlar daha inatçıdırlar ve uzun uğraşlar sonucu sabrınızı dener.

Kardiyovasküler Egzersiz yapın


Bu egzersizler birçok kas grubunu çalıştırmaya yarar. Kalp hızınızı arttırır ve ter atmanızı sağlar. Kardiyo yapmanız göbeğinizi eritmeye karın egzersizlerinden daha çok yardımcı olur çünkü daha fazla kalori yakarsınız. Yaktığınız kaloriler aldığınız kalorilerden fazla olduğunda vücudunuz yağ hücrelerini kullanılabilir enerjiye çevirir ve bu sayede kilo vermiş olursunuz. Vücudunuzun enerji üretimi için hangi yağ grubunun hücrelerini kullandığını belirleyemezsiniz, ancak viseral yağlar metabolik olarak daha aktif olduğu için kullanım açısından ilk sıradadır. Koşmak, bisiklet sürmek, dans etmek gibi herhangi bir yerde yapabileceğiniz aktiviteler ve basit fitness hareketleri kardiyo sayılabilir. Göbek yağlarınızı eritmek için yüksek tempoda enerji sarf etmelisiniz.

Vücut Geliştirmeyi İhmal Etmeyin

Vücut geliştirme egzersizi tüm vücudunuzun kaslanmasına ve aynı zamanda ince görünmenize yardımcı olur. Kas dokusu yağ dokusuna göre daha fazla kalori yakar. Bu nedenle siz kaslandıkça metabolizmanız hızlanır. Bu da tüm gün daha fazla kalori harcayarak göbek yağlarınızdan hızlıca kurtulacağınız anlamına gelir.

Karın Yağlarınız Bu Egzersizler İle Yok Oluyor

Crunches Egzersizi

Yarım mekik olarak da tarif edebileceğimiz crunch hareketi göbek yağlarınızdan kurtulmak için kesin çözüm. Dizleri hafifçe bükerek sırt üstü yatılır.
Ayak tabanları yere sıkıca bastırılır.
Kollarınız çapraz şekilde göğüs üstüne konulur.
Yatık vaziyette burundan nefes alın, kalkarken de ağzınızdan nefesi verin.
Günde 4 kez 3 set şeklinde 2 ay boyunca uygularsanız göbek çevrenizin gözle görülür incelmeniz olduğunu gözlemleyeceksiniz.

Çember Çizme Egzersizi

Karın kaslarının yanı sıra kalça çevresini de incelterek sıkı bir görünüm sağlar.
Elleriniz vücudunuza yapışık vaziyette sırt üstü uzanın.
Sağ bacağınızı bükmeden tavana doğru kaldırın. Ayak parmak uçlarınızı tavana yakın gergin şekilde tutun. Bacağınızı indirirken direk yere bırakmadan sağdan sola 3 soldan sağa 3 olmak üzere 6 tane daire şekli çiziniz. 10 set yaparak şekilde çalışmanızı bitirin.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir