Geçmişten Günümüze Bayramlar

Bayramlar birlik ve beraberlik içinde kalabalığın neşesi ile güzeldi.
Hep tatlı bir telaş yok muydu; bayramlıklar hazır mı, şeker- çikolata-lokum alındı mı, tatlılar yapıldı mı? Bayramlar bizim için eşsiz güzel anlardan oluşurdu, hatta bir sonra ki bayramı sabırsızlıkla beklemez miyiz? Yarın bayram, erken kalkın çocuklar diye şarkılara konu olmamış mıdır o tatlı bayramlar? Bayram sabahına çok erken saatlerde başlamaz mıydık? Erkenden ailecek kahvaltı yapılır bayramlıklar giyilir, büyüklerin elleri öpülür ve misafirler için sunumlar onlar gelmeden servise hazır edilir misafirler beklenirdi.
Bayram ziyaretlerine çıkılır, ziyaretine gidilmeyenler size darılırdı. Çocukların kapı kapı şeker topladığı zamanlarda zil sürekli çalardı. Bayramlar, en çok çocuklara güzel gibi gözükse de büyükleri de bir araya getiren değerlerimizi yaşattığımız önemli günlerdir. Şimdilerde durum epey farklı bir hal aldı tabi teknolojinin gelişmesi ve pandemi dolayısıyla araya giren mesafeler bu alışkanlıklarımızı unutturdu. Artık herkese anımsattığı imgeleri değişti bayramların.
Kimine babaannesinin evini ve bununla birlikte hissedilen sevinci giderilen hasreti hatırlatsa da kimilerine de izin günüyle beraber doğan tatil fırsatını hatırlatır oldu. Dolayısıyla hissedilen sevincin nedeni değişti. Bu mutlu anlarımızın uygun koşullarda yaşanması gerektiği gibi yaşatmak ve bizden sonrakilerin de yaşamasını sağlamak bizim elimizde… Hadi bu bayram sevdiklerimizi ziyarete gidelim ve aramıza giren mesafelere rağmen kocaman sarılıp onlara verdiğimiz değeri gösterelim.
Çocuklar gibi şen bir bayram geçirmeniz dileğiyle mutlu bayramlar!

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir