Cildinizin Ödülü Yüz Masajı

Yüz masajı yapabilmeniz için cildinizi temizlemiş olmanız gerekiyor. Cildinizde herhangi bir makyaj kalıntısı da bulunmaması lazım. Cildinizi temizlemenizin ardından cilt tipinize uygun olacak bir nemlendirici kullanmalısınız. Masajınızın etkisini hızlandıracak, son zamanlarda popülaritesi de artan, yüz masaj aletlerini kullanabilirsiniz. Masaja başlamadan önce ellerinizin temiz olduğundan emin olmalısınız. Cildinize uygulayacağınız masaj esnasında hassasiyetle yaklaşmanız daha doğru olacaktır. Eğer ki cildinizde yoğun bir döküntü ya da akne oluşumu varsa masajı yapmanız çok sağlıklı sonuçlar oluşturmayabilir.

Alın Masajı

Alın bölgenize masaj yaparken tüm parmaklarınızı kullanmanız gerekecek. Parmaklarınızı kaşlarınızın üzerine yerleştirip, saç diplerinize doğru hafif hafif hareket ettirebilirsiniz. Alın bölgesine uygulayacağınız bu işlemi 5 tekrar ile yapabilirsiniz.

Kaş Masajı

Kaş bölgesine uygulayacağınız masajınızda baş ve işaret parmaklarınızı kaşlarınızın altına ve üstüne gelecek şekilde yerleştirmelisiniz. Ardından parmaklarınızı kaşlarınızın uçlarına doğru nazikçe hareket ettirebilirsiniz. Bu hareketi 5 tekrar ile uygulayabilirsiniz.

Göz Masajı

Göz bölgesine uygulayacağınız masajı, işaret ve orta parmağınız ile yapmanız gerek.
Bu iki parmağınızı burnunuzun üst kısmına yerleştirin ve şakaklarınıza doğru dairesel bir hareket ile hareket ettirin. Hareketi minimum 15 tekrar yapabilirsiniz.

Yanak Masajı

Yanak bölgenize uygulayacağınız masajı, hassas dokunuşlarla gerçekleştirmeniz ve parmaklarınızı elmacık kemiklerinizin altına yerleştirip kulaklarınıza doğru hareket ettirmelisiniz. Aynı hareketi elmacık kemiklerinizin altından şakaklarınıza doğru yani aşağıdan yukarıya uygulayabilirsiniz.

Çene Masajı

İki elinizin işaret ve baş parmaklarını çenenize yerleştirin. Sonra parmaklarınızı kulaklarınıza doğru hareket ettirin. Nazik dokunuşlarla uygulayacağınız bu hareketi 5 defa tekrarlayabilirsiniz.

Elmacık Kemiği Masajı

Elmacık kemiğinizin olduğu bölgeye uygulayacağınız masaj için, sağ elinizin işaret parmağını dudağınızın üstüne, orta parmağınızı ise dudağınızın altına yerleştirin. Sonra parmaklarınızı kulağınıza doğru kaydırın. Bu uygulamayı sol elinizle yüzünüzün sol tarafına da uygulayın ve 5 tekrar yapın.

Boyun Masajı

Boyun bölgenize uygulayacağınız masajın rahatlatıcı etkisi yüksek olup parmaklarınızı boynunuzun altına yerleştirerek yukarı doğru kaydırın. Bu hareketi 10 tekrar yapabilirsiniz.

Yüz Masajının Faydaları

  • Kasların gevşeyip rahatlamasına neden olur.
  • Cilde tazelik ve canlılık katar.
  • Cildin kırışıklık oluşumuna engel olur.
  • Cildin pigment dengesine katkıda bulunur.
  • Kan dolaşımını düzenleyicidir.
  • Ciltte sarkık bir görüntünün karşıtıdır.
  • Ciltte akne oluşumunu engelleyicidir.
  • Mimiklerinizi daha doğru kullanmanızı sağlar.
  • Stresin aynası olan yüzümüzdeki stresin azalmasını sağlar.
  • Hücre yenilenmesine yol açar.
  • Yaşlanma karşıtı etkisi oluşturur.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir