Ev Dekorasyonunda Renklerin Psikolojik Önemi

Evimizde etrafımızı çepeçevre saran duvarlarımız değil midir? Evimizin duvarlarının renginin bizim psikolojimizi doğrudan etkilediğini de biliyorsunuzdur. Peki bu teoriyi günlük hayatınızda ne kadar uyguluyorsunuz ve psikolojinizin buna maruz kalmasına ya da bundan etkilenmesine ne şekilde izin veriyorsunuz?


Odalarınızda Hangi Renklere Yer Vermelisiniz?

Kırmızı

Açlık hissini temsil eden kırmızı için en uygun alan mutfaklarınız olacaktır.
Kırmızının uyarıcı bir etkisi vardır. Acıkma hissi de bizim için bir uyarıcı kabul edilir.

Beyaz

Beyazlık genelde ferahlık ve temizlik ile ilişkilidir. Bu yüzden banyolarınızda beyaza yer vermeniz popüler bir tercih olacaktır.

Mavi

Doğa’da rengini denizden alan mavi; iç açıcılığı ve sakinleştiriciliği ile bilinir. Konsantrasyon arttırıcı bir renk olduğu için de çalışma odalarında tercih edilebilir.

Kahverengi

Kahverengi gibi koyu renkler, sıcaklıkla ilgisi olduğu için mutfakta ve oturma odasında kullanılabilir. Koyu renkli ahşap zemin veya mobilyaların arasında kahverenginin dahil edilmesi odanızın zengin ve ağır bir görünüm kazanmasını sağlar.

Yeşil

Rengini doğadan alan bu renk odada mutlu eden bir renk olarak görülür. Yeşilin hayatta ki karşılığı denge olabilir. İşte bu yüzden duvar rengi olarak kullanılması odaya enerji katacaktır. Bu sayede siz de odaya her girdiğinizde enerjik hissedeceksiniz.

Sarı

Sarı rengi güneşi temsil eden bir renk olduğu için başlı başın enerji kaynağıdır. Sarı renginin görevi, bizlere mutluluk vermesidir. Oturma odanızın bir duvarını bu renge boyamanız size iyi gelecektir.

Pembe

Yatıştırıcı ve sıcacık hissettiren bir renktir. Yatak odası ve banyonuzda kullanabilirsiniz. Pembenin açık tonları soft olduğundan dolayı huzurlu hissettirirken, koyu tonları vurgulayıcı olacağından daha feminen duygular hissettirebilir.

Turuncu

Canlı bir renk oluşundan kaynaklı evinize pozitif enerji ve canlılık getirir.
İsterseniz oturma odanızın bir duvarınızı turuncu yapın isterseniz iştah açıcı renk kategorisinde olduğu için mutfağınızın dekorunda yer verin.  

Gri

Karamsarlığı temsil ettiği ile bilindiği için insanlara kasvetli gelen bu renk genelde sade ve şık bir renk oluşundan dolayı da modern ofislerde yer verilir.

Siyah

Asilliğin karşılığıdır. Şık olarak görülse de evlerinizde sıkılıp zamanla değiştirmek isteyeceğiniz bir renk haline gelebilir. Resmiyetin ve otoritenin rengidir. Ama gizemli bir atmosfer yaratmak isteyenler için siyah doğru bir seçimdir.

Mor

Mor yaratıcılığı, duygusallığı ve derin duyguları hatırlatıcı bir özelliği ile bilinir.
Yatak odasında, oturma odanızda ya da çalışma alanınızda kullanılabilir.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir