Saç Tipinize Uygun Şampuan Seçimi

Saç Sağlığımıza Dikkat Etmemizin Gerekliliği 

Kadınların ve erkeklerin güzel görünmelerinin temelinde bakımlı saçlar yatar. Canlı dolgun ve parlak saçlara sahip olmak herkesin hayalidir. Özellikle yanlış şampuan seçimi ve yanlış yıkama şekilleri yüzünden çoğunlukla saç deformasyona uğrar. Saçının temel bakımını en doğru şekilde yapmak için saç tipine uygun bir şampuan seçmek, saç ve derisinde oluşabilecek sorunların engel teşkil etmesi için önemli bir rolü vardır. Saç tipine uygun şampuanınızı bulduğunuzda farkı anlamış olacaksınız. Saçların bakımlı görünmesi konusunda şüphesiz en önemli nokta şampuan seçimi hususudur. Günümüzde birbirinden farklı içeriklerde ve kalitede şampuan üretiliyor. Normal, yağlı, boyalı, kuru zayıf gibi saç tiplerine uygun içeriğe sahip ürünler arasında sizin saçınıza en uygun olan seçimi yapmanız önemli bir faktör. SLS (Sodyum Loril Eter Sülfat) içeren şampuanlar, saç derisinde zamanla egzamaya kaşıntıya ve kepeğe yol açabilir.

Şampuan Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saçı Doğru Yıkamaya Özen Gösterilmeli:
Kiri, tozu ve kokuyu toplayan saçlar yanlış bir şekilde yıkandığında yıpranabilir. Kısa zamanda canlılığını kaybeden saçlar doğru yıkandığında canlılığına yeniden kavuşacaktır.


Su Sıcaklığı İdeal Seviyede Ayarlanmalı:
Yıkama işlemi sırasında suyun sıcaklığı size önemsiz gelmesin, çünkü aşırı sıcak su hem saç telleri hem de saç derisinde olumsuz etkiler doğurabilir. Çok soğuk su ise sinüzit gibi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir.


Doğru Şekilde Saç Taramaya Özen Gösterilmeli:
Saçlar sadece duştan sonra değil duştan önce de nazikçe taranmalıdır. Neden dediğinizi duyar gibiyim, hemen cevaplayayım; duşta ki temizlik işleminin daha kolay ve daha etkili bir şekilde saç diplerinden saç uçlarına kadar her yere nüfuz etmesi için önemli bir detay sayılıyor.


Saç Tipine Uygun Şampuan Kullanılmalı:
Her saç tipi kişiden kişiye farklılık gösterir. Saçın nem dengesi, saç şekli, yıkama sıklığı gibi faktörler saç tipini değiştirebilir. Bu yüzden de herkesin saç tipine uygun şampuanı seçmesi önemli bir gerekliliktir. 


Saç kremi Kullanma Aşaması Unutulmamalı:
Saç kremi kullanımı kullanırken dikkat edilecek birkaç nokta vardır. Saç kremi saç diplerine kullanılmamalıdır. Saç diplerine uygulanan saç kremi; saçın dökülmesine neden olabilir.


Saç Durulamanın Öneminin Farkına Varılmalı:
Duş almak acele edilen bir durum haline gelmemeli. Bedensel temizlikte biraz zaman harcamak zaman kaybı olarak sayılmaz. İyi durulanmayan saçların saç köklerinde tıkanma yaşanır. 


Havlu Dokunuşuna Dikkat Edilmeli:
Son aşama olan havlu ile kurulamak, bu da mı önemli demeyin. Tabii ki her adım gibi bu adım da önemli. Suyu iyice emen ve ağır olmayan bir havluya ihtiyacınız var. Eğer öyle bir havlum yok diyorsanız hemen hafif ve yumuşak bir havluyu saçlarınız için almalısınız. Başı öne eğdikten sonra havluyu nazikçe sarmak ve saçın suyunu emmesi için biraz beklemek saçların daha iyi görünmesi için önemlidir. Havluyu hızlı hareket ettirerek saçınızı kırmayı istemezsiniz herhalde, hele ki duşta bunca adıma dikkat ettikten sonra…
 

Önerilen makaleler

1 Yorum

  1. Saçlar önemli 👍

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir