Kuru Saçlara Nem Terapisi

Cansız ve yıpranmış görünen saçlarınızı eski haline dönüştürmek için saçın ihtiyacı olan nem dengesini sağlamanız gerekiyor. Peki, bu nasıl mı olacak? Evde yapabileceğiniz kürler sayesinde kozmetik ürünlere gerek duymayacaksınız. Saçlarınız özlediğiniz eski halinden bile daha bakımlı ve canlı görünebilir. Evet, yanlış okumadınız. Kuru saçınızı nemlendiren mucize bitkisel yöntemleri sizlere aktaracağım. Ama öncelikle saç neden kurur, nemini kaybetmesini ne sağlar gelin hep beraber bunlara bakalım:
Uzun süre ve devamlı uygulanan ısılı işlemler, saçı boyamak, yanlış saç bakım ürünleri kullanma, çok sık yıkamaktan dolayı oluşan kuruluk gibi sayabileceğimiz pek çok nedenler saç kuruluğunuzun sebebi olmaya aday. Fakat bu saydıklarımın haricinde mevsimsel değişiklikler ve yetersiz beslenmenin de rolü büyüktür.

Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Saçların tüketilen yiyeceklerle yakından ilişkisi vardır. Bu nedenle yediklerimize dikkat ederken bir yandan da bol bol su tüketmeliyiz. Sonrasında hazırlayacağımız basit saç maskeleri ile saçımızın yeniden nemlenmesini ve eski sağlığına kavuşmasını sağlayabiliriz. Hem maliyeti düşük hem de zamandan tasarruflu olan bu maskeler düzenli kullanım sonucunda saçların parlaklığını ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Nem yüklemesi yapılmayan saç, aksi takdirde uzama da sağlayamaz. Özelikle kuru saçları tararken hassasiyet göstermeniz saçınızın sağlıklı görünmesi için mühimdir. Saçlarınızı duş sonrası kurularken, havlu ile ovuşturmadan hafifçe sarmakta saç kırılmalarını önlemeye yardımcı olacaktır.

Kuru Saçlara Özel Mucizevi Maske

Yumurta içeriğindeki protein ile saçların gerekli vitaminini almasını sağlayacak ve zeytinyağı saçın ihtiyacı olan nemini karşılayacaktır.

Malzemeler: 2 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet yumurta

Hazırlanışı: Tüm bu malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Saç diplerine masaj yapar gibi hazırladığınız karışımı her yere nüfuz edecek şekilde iyice sürmeye özen gösterin. 20 dakika beklettikten sonra bol su ile saçınızı durulayın.

Kuru Saçlar İçin Bal Ve Zeytinyağı Maskesi

Her derde deva bal, bu kez saçınızda iksir etkisi yaratacak.

Malzemeler; 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı; Saç diplerinizden başlayarak uç kısımlarına kadar 15 dakika boyunca bekletip durulayın.

Önerilen makaleler

1 Yorum

  1. Kuru cilde ve kuru saç a sahip biri olarak uygulamaya çalışacağım 👍 teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir